Η ιατρός

Η Δήμητρα Ράπτη είναι παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού IBCLC που ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του δικτυακού χώρου είναι η προώθηση του θηλασμού και η καλύτερη επικοινωνία με τους γονείς και τους συναδέλφους, με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας και την σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Βάσει του ιστορικού της κόρης σας πιθανολογείται παροδική υμενίτιδα ισχίου. Παρατηρείται συνήθως σε παιδιά 5-8 ετών (κυρίως αγόρια) και χαρακτηρίζεται από οξύ πόνο (στη βουβωνική χώρα, την πρόσθια επιφάνεια του μηρού και το γόνατο) και περιορισμό της κίνησης στην περιοχή του ισχίου. Συνήθως δεν συνυπάρχει πυρετός και το παιδί μπορεί

να περπατάει. Η αιτιολογία είναι ασαφής. Στο 40-80% των περιπτώσεων αναφέρεται ιογενής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος 7-14ημέρες πριν την έναρξη των συμπτωμάτων της υμενίτιδας. Η εξέταση αίματος μπορεί να μην βοηθήσει στη διάγνωση γιατί σε πολλές περιπτώσεις είναι φυσιολογική. Απαιτείται υπερηχογράφημα του ισχίου (μπορεί να δείξει αύξηση του υγρού που υπάρχει μέσα στην άρθρωση). Η παροδική υμενίτιδα του ισχίου απαιτεί ανάπαυση για μία εβδομάδα και όχι έντονη δραστηριότητα για 2 εβδομάδες. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα θα βοηθήσουν στον πόνο και την φλεγμονή.