Η ιατρός

Η Δήμητρα Ράπτη είναι παιδίατρος και σύμβουλος θηλασμού IBCLC που ζει και εργάζεται στα Ιωάννινα. Σκοπός αυτού του δικτυακού χώρου είναι η προώθηση του θηλασμού και η καλύτερη επικοινωνία με τους γονείς και τους συναδέλφους, με απώτερο στόχο την προαγωγή της υγείας και την σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Το ιατρείο προσφέρει όλες τις παιδιατρικές υπηρεσίες τόσο σε τακτικούς ελέγχους όσο και σε οξέα και χρόνια περιστατικά. Καλύπτονται πλήρως ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη, την ψυχοκινητική εξέλιξη, τη διατροφή, τους εμβολιασμούς, τη συμπεριφορά, την πρόληψη και την αντιμετώπιση παθήσεων.

Υπάρχουν δυο ξεχωριστοί χώροι αναμονής ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μετάδοσης λοιμώξεων σε νεογνά, βρέφη και τακτικούς ελέγχους. Στον χώρο της κύριας αναμονής βρίσκεται και ο παιδότοπος για την απασχόληση των παιδιών. Στον δεύτερο χώρο αναμονής υπάρχουν όλες οι ανέσεις ως προς το θηλασμό, τη διατροφή αλλά και την υγιεινή (αλλαγή πάνας).

Αν παραστεί ανάγκη γίνεται παραπομπή στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης (μονές ημερομηνίες Πανεπιστημιακό Νοσ/μειο Ιωαννίνων, ζυγές Γ.Ν. Χατζηκώστα) όπου και συνεχίζεται η παρακολούθηση σε συνεργασια με το νοσοκομειακό παιδίατρο. Μετά την έξοδο απο το νοσοκομείο ακολουθεί παρακολούθηση και υποστήριξη.

Προβλέπεται διαρκής συνεργασία με συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων όπως και με άλλους επαγγελματίες υγείας (λογοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, κλπ).

Ενημερωση εγκύων για τη διατροφή, περιποίηση, υγιεινή και διαμόρφωση κατάλληλου περιβάλλοντος για νεογνά. Κατ’ οίκον επίσκεψη για νεογνά στις προβλεπόμενες ημέρες παρακολούθησης και υποστήριξη μητρικού θηλασμού.

Παρακολούθηση αύξησης και ψυχοκινητικής εξέλιξης βάσει των τελευταίων διεθνών προτύπων

Πραγματοποίηση ταχέων ιατρικών εξετάσεων όπως στικ ούρων , Strep A, μέτρηση γλυκόζης αίματος κλπ

 

Οι ώρες λειτουργίας του ιατρείου είναι:

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη: 10.00-13.00,
Τρίτη, Παρασκευή:  10.00-13.00 & 18.00-20.00

Ραντεβού ΕΟΠΥΥ κατόπιν επικοινωνίας

 

Για επείγοντα περιστατικά προσφέρεται 24ωρη τηλεφωνική καλυψη καθημερινά όπως και κατ’ οίκον επίσκεψη όταν απαιτείται